Attentie: Hondsdolheid Vlissingen

Het Veterinair Orgaan Zeeuwse Eilanden (VOZE) maakt bekend dat er in Vlissingen en omgeving vermoedelijk hondsdolheid (rabiës) is uitgebroken.

Hondsdolheid kan worden overgebracht op mensen, door een beet van een hondsdol zoogdier (meestal carnivoren: o.a. honden, vossen, katten, apen en vleermuizen). In zeldzame gevallen kan besmetting ook plaats vinden door een krab of een lik.
Het virus tast het zenuwstelsel aan. De verschijnselen openbaren zich door schuimvorming rond de mond, jeuk op de plek van de beet, koorts en uitval van spieren (verlamming). Zodra het centrale zenuwstelsel wordt aangetast, is de ziekte dodelijk.

schuimvorming rond de mond

Mensen die denken in contact te zijn geweest met een besmet dier moeten een arts of de GGD raadplegen. De incubatietijd bedraagt gemiddeld drie tot acht weken.Ook mensen die al eerder zijn gevaccineerd, moeten na blootstelling een behandeling ondergaan.
het centrale zenuwstelsel wordt aangetast

Het VOZE vraagt met klem alle honden- en katten-bezitters hun dieren zoveel mogelijk binnen te houden en ze nooit alleen los buiten te laten lopen.

Voor verdere vragen kunt u bellen met het Steunpunt Hondsdolheid – 0900 RABIES (5cpm).

One Comment

  1. Ik had gedacht dat hondsdolheid tijdelijk van aard was. Nix is minder waar. Het product Milan is nog steeds zo maf als een deur, superactief, luistert voor geen meter, maar is wel een lekker ventje. k zal eens een paracetamolmorfineantirabiesmaliriabecool pilletje halen bij de apotheek, dan moet toch helpen zo smorgens tegen zijn o-dol..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *