Duistere en onreine zaken

Saved!Goede grutten, getsie en een ook gelijk maar een verdulleme! Houden we het wereldwijde web wel een beetje opgeruimd en aangeharkt? Iedereen plettert er maar op wat hen goed dunkt. Wat lezen wij bijvoorbeeld bij het Stichting Christelijk Internet?

Als bestuur van de Stichting Christelijk Internet raken we er steeds meer van overtuigd, dat de prediking van het Evangelie van Jezus Christus de grootst mogelijke prioriteit heeft.

Ah, Jezus van Nazareth als de redder van de internets! Maar het gaat veder:

Het internet raakt meer en meer overspoeld met allerlei duistere en dus onreine zaken. Wij willen daar tegenover de al-oude boodschap laten klinken, dat Jezus Christus in deze wereld is gekomen om:
door het geven van zijn leven voor ieder mens vergeving van zonden mogelijk te maken,

Waarom worden er dan vandaag de dag nog zoveel mensen gedood? Kunnen die dan niet gewoon vergeven worden? Ik zal het eens vragen aan George W. Bush en Eimert van Middelkoop. Die zijn overtuigd christen, die zullen het antwoord vast wel weten.

… door het geven van zijn leven, voor ieder mens de mogelijkheid te openen om een kind van God te worden,

Hoe kan ik kind worden van een concept? Als dat inderdaad kan, dan wordt ik liever kind van een kunststroming of anders de oerknal. De pragmatische paradox lijkt me ook een heel fijn concept met veel ouderliefde. Maar misschien bel ik nog liever even naar de ouwelui, wel zo fijn om met hen te praten dan met een imaginair vriendje.

… door het geven van zijn leven, voor ieder mens de overwinning op zonde en onreinheid mogelijk te maken,

Zonden en onreindheid zijn door mensen verzonnen begrippen. Zou het niet pas een echte overwinning op ons zelf zijn, dat we ons niet laten knechten door opgelegde schuldgevoelens (en hen die ze prediken) en gewoon eens wat meer gaan genieten van ons leven? Het duurt maar zo kort.

… door het geven van zijn leven, voor ieder mens een leven in vreugde, vrijheid en reinheid mogelijk te maken,

Ik moet blijkbaar in reinheid leven (wat dat ook zijn mag), sluit dat niet een zekere vorm van vrijheid uit?
Wat moet men toch veel van het christendom (en andere dogmatische godsdiensten). God woont zeker al een tijd niet meer in Frankrijk, want laissez-faire is er niet meer bij…

Dus kindertjes: handjes op het toetsenbord en muis, amen.

2 Comments

  1. reinheid? Ohhh, Rheinheitsgebot! Ja, ik dogt al, ammel moeilijke woorden, maar het gaat gewoon over bier! Drink met mate en laat de biertjes tot mij komen en zo!
    Zeg dat dan meteen…!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *