Halt Politie, blijf staan!

46% agenten haalt sporttoets nietMooi berichtje om te onderbuiken bij uw BBQ dit weekend: 46% agenten haalt sporttoets niet.
Wát? De lange arm der wet bestaat dus grotendeels uit krukken? OK, niet te snel oordelen, laten we er vanuit gaan dat ze daarmee een prima afspiegeling van de samenleving vormen.
Nee, het gaat om dat ene zinnetje wat maar blijft echoën: … 10.000 agenten kwamen niet opdagen. Dus een kwart, 25%, 1 op de 4 van alle handhavers der wet, komt simpelweg niet opdagen!? Plichtsbesef *kuch* is toch wel het minste wat je mag verwachten van de Hermandad? Heeft Orakel Ivo al gereageerd?
Ach, waarom zijn we eigenlijk verbaasd, bel 0900-8844 bij een inbraak, aanrijding of andere calamiteit en de politie komt evenmin. Ook het nut van de kreet “Halt Politie!” is opeens duidelijk: loop alsjeblieft niet weg want we kunnen niet rennen (en niet schieten).
Even 3 miljoen kosten aan onderzoekscommissie besparen met dit extra-gratis advies: weg van dat bureau en de straat op met je luie kadaver. En dan ook echt hè, niet een beetje rondjes rijden met de auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *