Hot or Not: US Dollar

De US Dollar lijkt stilaan een Derde Wereld-munt te worden. De wisselkoersen en de beurs laten een groot verval te zien.
In de 20e eeuw was de Dollar een wereldwijd geaccepteerd en zeer gewild betaalmiddel. In Duckstad woonde zelf een eend die zijn pupillen kon laten veranderen in $-tekens om al zijn geld maar goed te kunnen tellen.
De 21e eeuw is nog jong, maar nu al zijn de Verenigde Staten van Amerika een sterk verarmd land met een zeer hoge staatsschuld en een broze economie. It’s the economy stupid kan weer de inzet worden van de verkiezingen in 2008.

Net als de VS-economie heeft ook de Dollar haar glans verloren en is het niet langer een populair betaalmiddel. Veel olie-landen neigen al naar het afrekenen in Euro’s, dat was ouch in Washington.
Maar ook de kleine economieën gaan om. Gisteren was overal lezen dat model Gisele Bündchen alleen nog maar in harde Euro’s betaald wil worden. Maar nu is America echt geschokt (is overigens niet veel nodig). Dit keer geen controverse over geile bitches met trillende billen en blote jopen, gebruik van drugs, drank en ander onaangepast gedrag. Nee, All American lieveling (want succesvol) en omhoog gevallen rapper Jay-Z had het gore lef om in zijn nieuwste video Blue Magic te wapperen met een stapel 500 Euro-biljetten! Dollars zijn dus niet langer streetwise bro, een beetje would be nigga from da hood pimpt met dikke vette dure Yurooz!

Toch vreemd dat alles hier duurder wordt terwijl we met onze sexy munt wereldwijd alles goedkoper kunnen inkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *