Ik snap het niet

Als je als corpulente, poeder-verslaafde, 2e rangs regisseur, alle Moslims veelvuldig Geitenneukers noemt, ben je hoeder van het vrije woord en wordt je de knuffelbeer van Nederland (vooral als je vermoord bent). Dit gerichte provoceren zou dan te billijken zijn onder het mom van de vrije meningsuiting.
Maar… als er 11 mensen die dolgraag in Nederland wilden leven, omkomen door adequaat beleid, dan mag daar niets van gezegd worden. Zelfs spandoeken worden weggehaald. Het woord is blijkbaar alleen vrij als het in een bepaald straatje past.

Miljoenen zijn er weggegooid om burgers te overtuigen van het nut van een Europese Grondwet. Iedereen móest EU-minded worden.
Maar… als er door strenge Europese milieu-eisen aan de luchtkwaliteit niet gebouwd mag worden, dan is men in Den Haag heel wat minder EU-geil. Nu is er een EU-wet die zeer ten goede komt van de burger, zeker in het land met de goorste lucht van Europa, maar dan opeens is Europa wat minder Best Belangrijk.

Iedereen moet inleveren, alles wordt vele malen duurder. Extra bezuinigingen worden afgedekt door het vehikel een andere naam te geven: WIA, nieuw zorgsstelsel, etc.. Zuinige Zalm knijpt alle lucht uit de economie met zijn beleid, zelfs de adviezen van het CPB en de Rekenkamer worden terzijde geschoven.
Maar… als een minister zijn kruisraketjes niet kan kopen dan heeft ome Gerrit opeens nog wat miljoenen in zijn kontzak zitten.

Hoezee, Neerlands grootste terrorist is opgepakt. Het blijkt een godsdienst waanzinnige puber te zijn, die ondanks 3 jaar laboratoriumschool niet een eens bom kan maken. Die Samir lijkt mee geen prettige jongen, maar het is niet dé Bin Laden van de Lage Landen zoals het OM ons wilde doen geloven. De rechters doorzagen deze onzin en spraken hem vrij. Zij hanteerde de wetten van onze rechtsstaat, de rechtstaat die we zo goed willen verdedigen tegen terreur.
Maar… als je de uitkomst van een rechtzaak niet aanstaat dan ga je roepen dat de wet maar moet worden aangepast. En die blater, dat was dus JPB, de baas van Nederland (over een godsdienst waanzinnige gesproken).

Ik snap het allemaal niet. Is dit nu opportunisme?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *