In foto

Een foto maken en achteraf pas scherp stellen? Niet nieuw, tot voor kort voorbehouden aan dure oplossingen zoals de nooit echt doorgebroken Lytro, maar nu kan je smartphone dit ook.

Gisteren wilde ik een foto van twee kleine narcissen maken. Het blind nemen van de foto, zo dicht bij de grond was geen succes: de auto-focus had duidelijk zijn bril niet op. Een mooie gelegenheid om eens de Nokia Refocus lens,zo heten foto-apps bij Windows Phone, te proberen. Deze app belooft dat de gemaakte foto achteraf nog scherp is te stellen, bepaald kan worden welke diepte in focus moet zijn. Het resultaat (klik op een narcis of op de achtergrond):

Hoe werkt het? De app maakt van een scene meerdere beelden met verschillende scherptediepte. De beelden worden gestapeld in één bestand, zodat er later gekozen kan worden voor het gewenste beeld.

Een ander voorbeeld, nu met drie duidelijke focus-punten (bloem rechtsvoor, bloemen in het midden, gebouwen op de achtergrond):

De Refocus app is beschikbaar voor alle Nokia Lumia Windows Phones. Smartphones met andere besturingsystemen bieden (binnenkort) soortgelijke oplossingen.

Recommended Posts

Reageer: