Oproep voor Cees

Cees,

waar was je nou vanmiddag? We zouden toch naar je boerderij in de Dordogne gaan?
Ik stond bij Hazeldonk op het afgesproken tijdstip. Maar geen luxe wagen met chauffeur zoals de vorige keer…

Ik heb zo’n warme herinneringen aan onze vorige reis. Uren hebben we gekletst over hoe je het klootjesvolk bij de ballen hebt gehad toen je staalhard loog over je betrokkenheid bij je boerderijen sinds je minister was.
Met een lekkere Chablis in de hand hebben we kilometers gebulderd van het lachen, over dat Europa je zo onbaatzuchtig sponsort met subsidie. Die nieuwe vleugel van je Franse optrekje noemen we niet voor niets Salle du Strassbourgh, hahaha!
Wat heb ik genoten van je stoere verhalen dat je miljoenen dieren hebt laten afmaken terwijl die gewoon in te enten waren tegen de pest en griep. Verhalen over hoe ons landbouw-imperium goed kan blijven draaien door protectionisme en het kunstmatig klein houden van de ontwikkelingslanden.

Soms was je ook wel eens serieus. Je wees me er meermalen op dat ik tegen de buitenwereld maar beter kon zeggen dat ik een paar dagen weg was voor een stukje teambuilding.
Jammer dat je vrouw toen niet mee wilde rijden. Ze lijkt me een geschikt mens, maar ze ging liever vliegen. Was helemaal niet duur namelijk.

Verdorie Cees, waar bleef je nou? Ik belde Jan-Peter nog, maar ik kreeg de voice-mail: hij zei iets in de geest van dat ie druk bezig was met de regels voor het gebruik van dienstauto’s in het buitenland te versoepelen.

Bel me! Toedels.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *