Appelgebak – Bakker Joost

De hoge zandgronden van Drenthe, bossen, hunnebedden en een mooi landschap.

Waar: Bakker Joost – Hoofdstraat 6, Odoorn, 06/03/2006: warme bakker met een lunchroom, in het ‘seizoen’ kan men ook buiten zitten, de inrichting is huiselijk volgens de ‘Libelle-romatiek’. De lunchroom is in de voormalige woonkamer van het pand, compleet met de oude schouw.

Bediening: vriendelijk, bijna verlegen.

Rookvrij: ja, ik zag geen asbakjes. Hulde!

Het gebak: de verwachtingen waren hoog gespannen, een warme bakker! Misschien wel door die hoge verwachtingen, viel het toch wat tegen. Het gebak is prima hoor: stevig, niet te zoet, een lekkere dikke koek, échte slagroom en een prima presentatie: een kiwi-partje erop (origineel!) en een piepklein chocolaatje in de slagroom. Kijk, Joost weet hoe je iets moet wegzetten. Maar, wéér was het gebak niet op kamertemperatuur (koeling), en misschien wel daardoor smaakte het geheel wat laf.
Al met al is het toch wel een aanrader. Ga je fietsen in de buurt van Borger en Emmen, even bij Joost stoppen!

Prijs: ja donders, weer vergeten te vragen. Maar met een heel boerenbruin, een zak lekkere koekjes en 2 warme chocomel was het totaal een paar Euro, dus echt duur was het niet.

3 Comments

 1. Als bakker heb je nou eenmaal met een keuringsdienst te maken.
  Gebak mag niet op kamertemperatuur worden aangeboden. Dat dat de smaak iets vlakker maakt ben ik met u eens vandaar ook dat we ons recept hebben aangepast.

  Bedankt voor uw artikel.

 2. Ja ook hier is de Europese wetgeving doorgeschoten, ik weet dat dat er niets aan kan doen. Maar jammer blijft het wel. Ben benieuwd naar het nieuwe recept!

 3. ik heb ook een negatieve reactie
  Ik loop vaak met mijn moeder door odoorn omzat ze daar in de paasbergen verblijft.
  En ik heb nu 2 maal bij joost wat ijsjes gekocht maar dat waren ook de laatste malen..Als ik een grote softijs bestel voor 2 euro 20 wil ik ook graag een redelijke ijsje. Het formaat is net zo groot als een kinderijsje van 1 euro bij andere ijscoverkopers. En als ik met andere mensen praat komen er veel mensen uit odoorn en omstreken geen ijsje meer kopen bij joost. Dus advies leg die kinderen die achte het ijs staan eens uit wat een ijsje van 2 euro 20 moet zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *