Doppel Angebot

Zondag, museum-dag!

Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars. Daarom is het platbombarderen van Duitse steden tijdens WOII nooit veroordeeld als een oorlogsmisdaad.
Eén van de bekendste voorbeelden was Dresden. Het ‘Florence aan de Elbe’ werd in 1945 door brandbommen grotendeels verwoest, en de Oost-Duitse architectuur deed daarna de rest. Gebouwen kunnen herbouwd worden, maar het werd nooit meer zo als voorheen.
Ook digitaal is er flink herbouwd. In de wereld van Second Life is onlangs de virtuele evenknie van de ‘Staatliche Kunstsammlungen Dresden‘ geopend. Dus installeer dat Second Life want de rode loper ligt uit, 750 meesterwerken hangen klaar om bezichtigd te worden (vergeet niet de audio-tour en het extra-gratis shirt mee te pakken in de lobby).

Is het 1e museum nog een digitale kopie van een bestaand gebouw en de collectie, onze 2e stop van vandaag bestaat louter digitaal. Dat moet ook wel want het heeft nooit echt bestaan.
Ter compensatie van het lege gevoel in de balzak, was Adolf Hilter van plan om een wunderschön Fürher-museum te bouwen in het Oostenrijkse Linz. Dus stelde hij een verlanglijst op en stuurde de Dietse helmen uit op rooftocht. Gelukkig eindigde zijn rijk 980 jaar te vroeg, het museum is er dus ook nooit gekomen.
Het Deutsher Historisch Museum heeft de bijna onmogelijke taak op zich genomen om deze ‘Linzer Sammlung‘ te reconstrueren. Geen rode loper, geen audio-gids, wel een uitgereide zoekfunctie.
Couponnen voor de Godwin-punten zijn gratis af te halen bij de uitgang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *