degladjakker (arduenn.com)

Gamelios

degladjakker (arduenn.com)Balkenende 4 is zo goed als rond, na de zondige Carnaval zal Grijs 1 samen met Trix de bekende balkonscène doen.

Aardig van Balk, Bos & Rouwvoet om 2 clini-clowns in het team op te nemen: Maxime en Camiel, het komisch duo met de zachte G! Niet dat ik iets tegen Limburgers heb, integendeel. Zonder Limburgs bloed had ik niet bestaan. Maar als ik ook maar een glimp van die twee draaikonten op TV zie, snap ik precies waarom één van de voorouders destijds het paapse Limburgse land heeft verlaten.

Over Maxime is al genoeg gezegd, maar die Camiel… waarom wordt hij in hemelsnaam minister?

Aan het einde van de formatie leunden de heren tevreden achterover, ze waren eruit, het was volbracht, zij zagen dat het go(e)d was. Plots sprong Bos verschrikt op: “We hebben nog niemand op Verkeer, we zijn Verkeer en Waterstaat vergeten!”
Rouvoet trok wit weg en schoot in een spontaan schietgebed. Balk begon te pruilen….  Bos zei: “Ja niemand wil op Verkeer na de mislukkingen van de HSL, Betuwelijn, Hanzelijn, fileproblemen, rekeningrijden, spoorwegen, privatisering openbaar vervoer, de 5e baan en geluidsnorm van Schiphol, OV chipkaart, etc. etc. etc. Jarenlang hebben we incompetente mensen op Verkeer gezet. Niet gehinderd door enige relevante kennis was hun enige competentie dat ze braaf carrière hebben gemaakt in de politiek en dat ze door hun grote bek te stom waren om te denken. Kroes, Maij, Jorritsma, Netelebos, Peijs, wie wil aan hun puinhoop nu de vingers branden?”
Het bleef angstig stil aan de tafel van Wijffels. Maar plost galmde een lach-salvo door de kamer. JP riep: “Gossie, laten we Camiel bellen, die doet het wel voor een glas ranja en paar stoute foto’s van Gerda Verburg in badpak. Ik bel zijn moeder wel even of het goed is.”

En zo is het gegaan. Balkenende 4 was een feit, amen.

2 Comments

  1. Stemmen op het CDA- is sowieso redelijk sado. Als je graag JP als PM wilt hebben, dan is er iets wezenlijks mis met je genotsbeleving. Oja, god bestaat niet (maar dat hoeven die CDA’ers niet te weten).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *