Geestig

Bliksem, vuur, regen. Zijn er nog Germanen die bekeerd moet worden?Sinds de kerken leeglopen (sixties) en het resterende contigent bezoekers uitdunt door natuurlijk verloop, poogt de kerk op een geforceerde manier de jonkies bij naar de mis te lokken.
Beatmissen, jeugdbijbels, de voorleespastoor in de klas (mét dia’s!), jongerendagen… altijd tenenkrommend ‘spruitjes’ en altijd ‘net niet’.

Het nieuwste wapen tegen de jeugdige ontkerstening komt van het bisdom Breda en is de flash-game Gaven van de Geest (CAPS LOCK ALERT!). De bediening is simpel (pijltje links/rechts), dus ook de silver surfers kunnen nog lekker los.
En weer trapt men erin door zogenaamd iets te maken wat de jongeren zou moeten aanspreken. Met dit duffe ding zeker? Ik denk niet dat het streetwise wordt om in de pauze te roepen dat je een die-hard Gaven van de Geest speler-bent. Tja kerk, dat krijg je ervan als je zelf geen kinderen mag nemen.

Deze game is overigens niet louter dikke pret, nee, want er moet wel wat geleerd worden. De huidige junior-gristen weet alleen maar dat jezus liefde is, en dat de puddingbuks en voorbips dus opgeborgen dienen te blijven tot na het huwelijk (dom, altijd eerst een proefrit maken).
Maar goedverdoeme, vraag ze eens naar de zeven gaven van de heilige geest, dan is er niemand thuis.

Spelen dus die game, anders ga je niet naar de hemel (en dump je highscores in de reacties).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *