Het Grote Klimaat Leugen

Sie O Toe is ievol!Heel de wereld is nu in de ban van een gesjeesde Amerikaanse vice-president en zijn diaprojector. CO2 is evil…. Elke leesmoeder meent nu al te weten dat we er allemaal aangaan nu de winter eens niet streng was. Al Gore was al de zelfverklaarde uitvinder van de internets, en nu is ie opeens klimaatdeskundige.

Dat de aarde veranderd is de afgelopen decennia, staat buiten kijf. Het klimaat is nu eenmaal geen constante. Maar laten we eens luisteren naar wat echte wetenschappers te vertellen hebben. Zij komen nu steeds meer tot het inzicht dat er is wel een relatie is tussen CO2 en de opwarming van de aarde, maar die is net andersom: CO2 volgt de temperatuursstijging! De enige echte directe relatie is die met de zonneactiviteit, en daar heeft de mens geen invloed op.

"OK Neut, er is dus niets aan te doen, moeten we nu maar lekker doorgassen?" Weet ik veel, ben ook maar een eenvoudige boerenlul. Ik wil wel een open door voor je intrappen: de aarde zal veranderen, en daar moeten we op ons zoveel op voorbereiden. Laten we evengoed zuinig zijn op de aarde en haar bronnen. Die bronnen zijn eindig en vervuiling van water, lucht en bodem is nog steeds een groot probleem.
Maar het is jammer dat we veel geld uit gaan geven iets wat buiten onze controle ligt. Het geld kan veel beter gebruikt worden (wat beter verdelen over de wereld bijvoorbeeld?).

Maar kijk zelf naar ‘The Great Global Warming Swindle (Channel 4). Filmpje!

One Comment

  1. Hoe is het eigenlijk met Ariel Sharon? Gaddafi lijkt zijn voorbeeld te gaan volgen.Middelkoop moet bezuinigen. Maar geen JSFs kopen dan? Vreemd trouwens, een godvrezend mensch als minister van defensie (gij zult niet doden?).Over christenen gesproken: evo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *