Seaswarm prototype

Slim vaatdoekje ruimt olie op

Seaswarm prototypeVandaag weer grote boem in The Gulf. Dat kon er nog wel bij, alsof de grootste olie-ramp aller tijden nog niet groot genoeg was. Amerikanen… alles moet daar XXXL zijn. En wie kan dat allemaal weer opruimen? Alsof moeder natuur het al niet druk genoeg heeft om achter 7 miljard mensen aan te lopen.
Allez, gelukkig er zijn nog enkelen die denken te kunnen helpen. Zo heeft het SENSable City lab van het MIT een olieverwerkende robot bedacht: de Seaswarm. Het is een mechanische dikkop (kikkervisje) van 5 bij 2 meter, die een gadget-freak de vingers doet aflikken.
Het lange lijf bestaat uit een lopende band met nanovezeldoek, de kop is een met zonnecellen aangedreven oventje wat de olie doet afbreken. De robots kunnen middels GPS zelfstandig zwerven over de olievlekken. Tevens staan ze met elkaar in verbinding via WiFi om zo grote olie happende zwermen (swarm) te vormen.
Oh Chriet, das is ech’ een Wond’re Wèreld! Maar wat als het stormt? Orkanen zijn daar vrij algemeen. Ook zit de meeste olie daar ónder het oppervlak dus…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *