Vati und Sohn auf Himmelpferd

Hemelvaart, een vrije dag: fietsen!
Pas onderweg besloot ik ‘de bruggen’ (het vader en zoon-rondje, leg ik nog wel een keer uit) te doen, maar dan eens met de klok mee. Grappig, het ziet er totaal anders uit. Ik zag dingen die me nog nooit eerder waren opgevallen. Op Schouwen zit bijvoorbeeld een YMCA gerund door een Duitser. Achterstevoren is de timing in het rondje is ook totaal anders. Weer een goed lesje in energie en krachten verdelen. Kicks voor nix!
De weergoden, oh nee van Mozes mogen we nog maar 1 god aanbidden, monotheïsme: Earl Gray is goed genoeg voor ons allemaal. Nou meneer Gray, waarom heb ik in half mei nog een snotterende ijsneus op de fiets? Moeten we het dan maar weer zelf opknappen? In de krant stond dat we met onze CO2-poepende auto’s van Zeeland een waar St. Tropez gaan maken. Voor alsnog lijkt allemaal nog niet zo lukken met de opwarming van de aarde. Natuurlijk kan die opwarming ook zorgen dat de Atlantische golfstroom wordt verlegd waardoor we een semi-arctisch klimaat krijgen (waarvan akte?). Al Gore bedankt, kut!
Over kut gesproken: ‘Met vloeken kom je nergens’ stond op een bord lang weg. Zal best, maar als u de evolutie ontkent is een ‘Met god sta je stil’meer op zijn plaats. En als god dan liefde is, waarom zong het Wemeldingse kinderkoor op Koninginnedag dan zo vol overgave dat ze god danken omdat ze weer een jaar ge-spaa-haard zijn?
Wolken zijn landdieren. Althans vandaag dan toch. Evenwijdig aan de kust hing een scherpe rand die het einde markeerde van het wolkendek. Als een dak boven een tribune werd de zon kunstig bij ons vandaag gehouden. Zo blijft het voorjaar koud (en droog). Vele akkers liggen nog braak, de aardappels zullen wel weer duur worden eind dit jaar. Noordenwind, kracht 3, ± 10°C, brrrrr, droog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *