droogkap

Waarom 10 – moedertjeskapsel

Waarom nemen jonge moeders vaak hetzelfde kapsel: kort geverfd haar, bij voorkeur kastanje bruin?
Is het als teken van rouw voor de verloren strakheid van de pan? Is het een soortvan signaal naar elkaar; hé jij ook 30+, getrouwd, 2 kinders, een voetbal gapende bierbuik op de bank en overdag een suf parttime baantje?

Of gaat de toename van de kont omvang ten koste van het vermogen om zelf iets origneels te bedenken?
Mischien is het genetisch bepaald? “Zo, ik heb nageslacht voortgebracht, er is geen onderlinge competitie meer voor het beste zaad, ik hoef niet meer mooi te zijn, ik ben een uitgebloeide bloem, mijn lente is voorbij?” Tja, gek hé dat de mannen weer gaan jagen terwijl jullie op het nest zitten.

Uit onderzoeken blijkt overigens dat mannen houden van vrouwen met lang haar. Waarom ze dan toch afknippen? Is het om de mannen te straffen voor hun heineken-spoiler en kalende koppen?

7 Comments

  1. Oe mot er dan uitzien adde 60+ bent ??? Da et niks te maoke mee oew aor, maor mee verzorging vor oew eige!!
    Ou doe maor vast want de “lipbroeke”worre mode deze zomer !!!

  2. Grijns…..kort kapsel met kastanjebruin haar? Goh, wat een goed idee! Aiai, word nu pijnlijk hard met mijn neus op de feiten gedrukt. Vooralsnog geen reden om direct naar de kapper te sprinten, maar zal voortaan eens goed om me heen kijken…..Bedankt voor dit nieuwe inzicht!

  3. Ah, een ervaringsdeskundige, vertel! We willen alles weten. Bij jou is het toch je eigen haarkleur en niet zo heel kort? Heeft uw mannetje een bierbuik?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *