Waarom 5

Sinds drie dagen ben ik weer ervaringsdeskundige, dus vraag ik me af: waarom moet een (griep)virus ons zo beroerd laten voelen, of zelfs laten sterven?

Een virus is amper meer dan een pakketje genetisch materiaal. En zoals al het genetisch materiaal op deze aarde is het geprogrammeerd om te reproduceren, voort te planten, voort te bestaan, de soort veilig te stellen.

Onprettige bijkomstigheid is dat de gastheer (m/v) vaak zo ziek wordt van een infectie door het virus. Maar zou een virus, niet veel succesvoller zijn als het de geinfecteerde beter zou doen voelen? Nu worden virussen bestreden met alle mogelijke middelen, pokken en mazelen zijn zo al bijna uitgeroeid. Als virussen zouden bijdragen aan ons welbehagen, dan bestreden wij ze niet, en konden ze zich beter voortplanten.

Terwijl ik dit typ weet ik opeens ook het antwoord. Virussen vallen ons immuunsysteem aan, omdat ze de cellen in het bloed gebruiken voor de reproductie. De reactie van het lichaam is dan het oppoken van het afweersysteem samen met de verhoging van de lichaamstemperatuur (koorts). Daar worden knap beroerd van.
Dus totdat de virussen geen andere manier vinden voor reproductie zullen we wel nooit vrienden worden.

p.s.: Nooit windjes laten als je zetpillen gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *