trappers examen havo

Waarom 7 – haktrappers

trappers examen havoWaarom zijn er ‘haktrappers’? Het is toch veel makkelijker om een ‘voetbaltrapper’ te zijn?

Uitleg: nee, het heeft niets met het WK voetbal te maken. Een haktrapper is een persoon die fietst door met zijn hakken op de fietstrappers te duwen, een voetbaltrapper doet dat met de bal van zijn voet (zoals het hoort).
Haktrappers zijn niet erg efficiënt in hun manier van fietsen en het ziet er niet galant uit: boers! Ik weet uit betrouwbare vrouwelijke bron dat wanneer een mix van Brad Pitt en Robbie Williams voorbij zou fietsen, en hij blijkt een haktrapper te zijn… de tepels spontaan weer ontspannen, wat een tegenvaller! Iemand die zo fietst maakt in de sponde ook niets klaar.
Waarom komen sommigen nooit zo ver dat ze een voetbaltrapper worden, met je hakken fietst toch voor geen meter? Wat zou Darwin hiervan zeggen, hebben we een doodlopende afsplitsing van de kale (mens)aap te pakken?
Tegen alle haktrappers zou ik willen zeggen: kijk eens goed naar wielrennen op TV: let op de plaatsing van de voet op het pedaal. Zie je die gasten al op hun hakken de tegen bergen op klimmen? Neen! Het is niet te laat, ook jij kan nog veranderen: wordt een voetbaltrapper.

One Comment

  1. ik heb persoonlijk één haktrapper gekend, maar na een jaartje of drie was dat over. hij had voor zijn sinterklaas een nieuwe fiets gekregen, maar die was aan de grote kant, dus als hij er hakkentrappend mee reed, dan kon die nét aan de pedalen. en ik heb eens zelf een eindje moeten haktrappen, want ik had een heel eind gefietst die dag, en had trouwens nog verkeerde schoenen aan, zodat mijn voeten enorm pijn deden. het enige deel aan mijn voeten dat geen pijn deed waren mijn hielen, zodus…;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *