blote bast

Waarom 8 – blote bast

blote bastWaarom gaan mannen van boven de 50 met een blote bast over straat zodra het kwik boven de 25 graden komt?

Deze week een paar keer gefietst, en ja hoor daar zijn ze weer: die oude fossielosaurussen met hun bruin geperkamente hanglijf. Niet dat ik iets heb tegen oude mensen (hoewel), ik snap best dat de tand des tijds niet te stoppen is, maar moet dat nu echt? Kijk, ik kijk al niet graag naar vrouwen met blote theezakjes, maar mannen… gadverdamme.

Vandaag zag ik zelfs een ‘missing link’ rijden met dermate veel mammoetenwol op de rug, dat mijn oma daar mooi handschoenen van had kunnen breien: voor de hele straat!

Waarom doen die mannen dat? Ik heb nog niet aan zo’n vent durven vragen, dus ik moet gissen. Stiekem is het niet, vaak fietst hun vrouw er gewoon naast, de erotische factor strepen we gemakshalve dus maar weg. Is het een op oude romantiek gebaseerd gedrag? De zon is gezond!

Nou ouwe, die tijden zijn wel voorbij (mede dankzij jouw generatie), den koperen ploert loert nu door een heel groot ozon-gat naar jouw DNA en wisselt daar mogelijk stiekem wat basen-paartjes. Van de zon krijg je tegenwoordig dus niet alleen vitamine K en sterke botten, maar vooral de ratten-kanker. Nooit onbeschermd langere tijd naar buiten is het devies.

Nu snap ik best dat jouw levensverwachting toch al niet al te best meer is, maar dat is geen reden om met die amorfe torso het staartbeeld op te gaan leuken. Trek dus wat aan en bespaar me die welvaartsspieren, dat zuiver scheerwol, testosteron-tietjes en de vogelnesten onder de oksels.

Een prettige zomervakantie voor iedereen!

One Comment

  1. Mag het voortaan in het NEDERLANDS?? [ Geef een reactie ]
    [ Naam ]
    [ mail adres ]
    KIJK in de zomer ook eens onder de gordel ?? Hele speklappen hangen over het zadel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *