maagd

Waarom 9 – 72 maagden

maagdWaarom plegen terroristenleiders nooit zelf een aanslag? Ze ontzeggen immers zichzelf alles waarmee ze anderen proberen te motiveren: martelaarschap, een leven na de dood, en bij sommige religies zelfs 72 maagden vrijelijk ter je beschikking.

Als dit de ultieme lotsvervulling is, waar wachten zij dan nog op? Ze geloven hun eigen woorden toch zeker wel?

Nog even over die maagden, dat heb ik altijd vreemd gevonden. Het moet wel een simplificatie of vertaalfout zijn van een parabel of mythe, door leiders misbruikt om hun volk voor te liegen. Alsof een leven na de dood al niet het ultieme leugen is, gooit men ook nog wat vrouwenvlees met 0 km op de teller er tegenaan.

Ik weet niet hoe het elders is, maar hier is een maagd óf jonger dan 13 óf een uitgetreden meno-pauzerende non met beginnende baardgroei: nou niet echt iets waarvoor ik mezelf zou opblazen.

Bovendien, laten we het gemiddelde krik-schema van de getrouwde man eens erbij pakken, dan beperkt de show zich al snel zich tot de eerste zaterdag van de maand. Met die 72 maagden ben je dan na 1 jaar en wat weken wel door het verse vlees heen. En dan? Weer een zelfmoordaanslag op wat engelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *