de nieuwste mens

Woord van de Dag 37

‘Nomofobie’

de nieuwste mensWe leven in bange tijden. Er is nu zelfs al de verlammende angst om zonder mobiele telefoon van huis te gaan: een acute epidemie van nomofobie is om zich heen aan het grijpen, iedereen is nu een screen-ager geworden.
Zet het Rampenplan in werking, alle verloven ingetrokken, check het overlevingspakket, zet veldhospitalen op, man de pompen! Ohnoes:

 WE GAAN ER ALLEMAAL AAN!!!!!

Adem rustig uit en ontspan… alleen rust en reinheid kan ons redden. Nomofobie? Het is een slechte vertaling van nomophobia, de afkorting van non-mobile-phone-phobia: de irrationele angst om van huis te gaan zonder mobiele telefoon (want we zouden wel eens iets kunnen missen).

Heerlijk toch, een dagje zonder frazzing? Geen neurotische dwang om 12 keer per minuut alle status-updates te moeten bekijken, geen zinloze berichten, porretjes, afleidende spelletjes, geen bellende marketeers en bezorgde moeders: wat kan een mens veel doen op een dag.
Natuurlijk, de eerste paar minuten is er dat nachtmerriegevoel van naakt de metro in te stappen maar als snel volgt er een weldadige rust.
Nu nog een oplossing vinden voor nomofobisten die paniekerig op je af komen: IK KON JE NIET BEREIKEN!!! Tsss….Eh ja, dus? Blijkbaar is dat lastiger voor jou dan voor mij! De mobiel is net een auto, hij kan best een dag zonder u.

Verzonden met mijn Mobiele Telefoon

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *