Bee! What's the buzz?

Zo had Pimp het niet gewild

Yo Bitch!Niets is zo dodelijk voor straattaal als de omarming ervan door degenen waartegen het juist af wil zetten. Dus wanneer zo’n overspannen reclame-stem een produkt aanprijst als vet koel, dan is het prul waarschijnlijk niets bijzonders en zuigt het juist als een zakloze stofzuiger.

Pimp is hiphop-slang voor een zwaar rappende negert die opzichtig gekleed (als een pooier) die veinst over zijn criminele gedrag, de daarmee verkregen welstand, zijn wapengekletter richting andere rappers en de talloze keren dat ie zijn love-bone kan legen bij billentrillende meiskes. Hoe grootser zijn (fictieve) criminele daden, des te meer respect ie krijgt, des te groter het Pimp-geuzennaameffect.
Pimpen is dus oppooieren, opzichtig opsmukken. MTV kwam met Pimp my Ride: maak van mijn roestbak een pooierslee.

De commercie wil al langer van alles pimpen. Uitgekauwde produkten krijgen opeens een ander kleurtje, accentje, verpakking en een reclame-spot met een moderne beat: nieuw recept, verbeterd!
Maar pimpen is alweer op zijn retour, tijd dus voor het CDA om het ook te gaan doen. In de campagne voor de Tweede Kamer werd de term al gebruikt. En nu moet er weer een verkiezing gepimpt worden. Zo blaatte de Balk afgelopen zondag: “De uitdaging is dus om de provinciale verkiezingen te ‘pimpen’ tot interessante verkiezingen.”
Hoezo JP, wat wil je pimpen? Je dacht: we verpakken het leuk voor de sukkelaars, maar het blijft het zelfde afbraakbeleid? Een drol in een mooi papiertje blijft een drol Balkie. Je neemt ons weer niet erg serieus.

Maar probeer tenminste jezelf eens serieus te nemen. Pimpen… weet je wel wat je zegt reli-boy? Waarom wil je iets de uitstraling geven van een pooier, een souteneur, een crimineel met slechte smaak, een persoon die illegale vrouwen en mannen in de prostitutie dwingt, al dan niet door ze (chemisch) afhankelijk te maken? En wie zijn wij kiezers dan? Zeker de hoeren, de bitches, die bij die pimp horen? Getuigt niet echt van rrrrespect, wormen en baarden, toch?
De Christen Democraten zetten zich volsterkt voor lul door zo krampachtig modern te willen doen, zonder te weten wat ze eigenlijk zeggen.

Waarom dan toch? Waarom moet alles zo geforceerd populair en opgeleukt worden tot stompzinnige proporties, die geestelijk nulte, dat hersendode SBS-nivo van lik me naad.
Blijkbaar denken politici dat we de boodschap niet begrijpen zonder dat ie leuk verpakt wordt. Of is het een poging van het Appél om de ware aard van hun beleid te verhullen en wordt het daarom maar overgoten met een lekker sausje? Tja, met appelmoes is alles lekker, vraag dat maar aan de toekan.

De formatie gaat vast nog lang duren. Het CDA gaat hoog inzetten op eis dat zij de Minister van Pimpzaken mogen leveren.
Yo F’Shizzle bitch, I am da Minizzle of Pimpbizzle!

3 Comments

  1. OPPIMPEN, JOOR kan je daar veel over vertellen!! ZELFS je graf !!!

    Weinig “MENSE”….reageren tegenwoordig op oew blog. En je hebt het nog wel vernieuwd!!! Heb je er zelf nog wel lol in? IK blijf een trouwe lezer.

  2. [Loe kijkt even naar beneden en ziet zichzelf]
    … ondanks de beharing mag ik nog steeds constateren dat ik menselijke trekken heb…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *