CROZ Digitale Camera test

De CROZ Digital DIY LOMO camera van Paper Shoot is een minimalistische 5 megapixel camera met 2 opzetlensjes (fisheye en groothoek) en 4 digitale filters genaamd normal lomo, black & white, sepia, en blue.

De opslag gaat via een SD-geheugenkaartje en uitlezen middels een micro USB 2.0 aansluiting. Het is als de digitale uitvoering van de oude analoge pocketcamera, maar dan met 2400 (JPEG) i.p.v. 24 opnames.
De bediening is al even minimalistisch: er is 1 knop voor aan/uitzetten en afdrukken, een speakertje bevestigd heel timide je handelingen. De 4 filters worden gekozen via een schakelaar, de lenzen klikken op de camera dankzij een magnetische ring in de behuizing. Géén zoeker, géén display, alleen een rechthoekig gat ter indicatie van wat je gaat schieten.

D.I.Y.

Het assembleren beschrijven duurt langer dan het bouwen zelf: plaats de geheugenkaart, leg het PCB in de behuizing, voeg batterijen toe voor het beste resultaat, vouw dicht en tenslotte altijd van je afbouten met de 2 messing boutjes om de boel bij elkaar te houden. Feli, je hebt zojuist een camera gebouwd!

Doe es laten zien dan

Genoeg gepraat, het is een camera, dus… kaas!

Mooi, dus pijn lijden

En daar je hebt het: een post waarin de foto’s van de camera mooier zijn dan die door camera zelf. Ja, de wow-factor stopt bij het uiterlijk van de camera want de foto’s uit de CROZ zijn nogal mèh. We hebben er heul veul gemaakt, in de meest verschillende omstandigheden, maar dit zijn de enige die voldoende toonbaar zijn. De visooglensfoto’s hebben nog wel iets verrassends maar de echte LOMO-foto’s… tja, there is an app for that!
Verder is het ding in deze transparante behuizing een vingerafdrukkenmagneet, het wisselen van lensjes is een gedoe en het is telkens weer een gok van wat er nu precies in beeld gaat komen. Bij de visooglens komt de lensrand vaak in beeld, da’s toch iets te veel LOMO van het goede.

TL;DR

De CROZ Digital DIY LOMO camera van Paper Shoot:
een mooie überhippe gadget, maar veel te duur en met weinig praktisch nut. Houd die €110 ex BTW plus invoerrechten in je zak en gebruik dat om die iets duurdere smartphone met betere camera te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *