Here Comes the Sun

 'The Alan Parsons Project' Een interessant artikel op Tweakers.net: Het Amerikaanse Pentagon heeft plannen om met geostationaire satellieten zonne-energie op te vangen in de ruimte en deze via een laser of door middel van microgolven naar aarde te sturen.

Hee da’s mooi, de mensheid is tot mooie dingen staat als het moet. Er zijn al zoveel oplossingen beschikbaar om niet afhankelijk te zijn van eindige grondstoffen, maar die waren tot voor kort nooit rendabel (totdat de directe en toekomstige milieuschade wordt mee berekend, maar zo calculeren de actuele economische rekenmodellen niet).

En die miljard USD per jaar is nootjes vergeleken de huidige kosten van de gewonnen oorlog in Irak. Maar wacht even Irak, Pentagon…  wordt wakker… dat kan nooit zuivere koffie zijn!

Inderdaad: …that solar-power-generating satellites could also solve supply problems in distant places such as Iraq, where fuel is currently trucked along in dangerous convoys and the cost of electricity for some bases can exceed $1 per kilowatt-hour – about 10 times what it costs in the US. The report also touts the technology’s potential to provide a clean, abundant energy source and reduce global competition for oil.

Goedverdoeme, het zijn gewoon extra oorlog-uitgaven voor Mess-o-potamia! Niks vredelievend groen denken, gewoon de zoveelste keer het paniekerig rechtzetten van fouten: Irak bulkt van de olie, maar het land is dermate instabiel na het gecreëerde machtsvacuüm, dat er nog geen kannetje met goed gevolg door het land vervoerd kan worden.

N.B.: Wijze lessen uit verleden leren dat tot op heden elke uitvinding ook geschikt is gebleken als wapen. Dus binnenkort een ‘solar ray-gun’ maatje XXL?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *