Chocofiets

Het chocolade-verbond, de herfst en een wisselbokaal

SjokofietsEen paar jaar geleden ben ik een verbond aan gegaan met chocolade. We leefden dan wel samen, maar de relatie was moeizaam. Chocolade wil het liefst veel gegeten worden, maar het maakt ook dik met als gevolg dat de eter er minder van nam dan beiden lief was. Dat is niet leuk voor de chocolade en niet voor mij. Tijd om de koppen bij elkaar te steken.

Choc en ik hadden een goed gesprek en we besloten tot een verbond wat tot op de dag van vandaag stand houdt. Het bestaat uit de overeenkomst dat de chocolade mij niet dik zal maken en dat ik als tegenprestatie er extra-veel van zal eten. Is da een strakke deal of nie dan?
Voor de duidelijkheid, het gaat wel om pure chocolade van betere herkomst. Melk-chocolade is eigenlijk de naam niet waard en dus niet te vertrouwen als het om verdragen gaat (om maar te zwijgen van de pukkels).
Helaas bleek choc gehaaid: kleine lettertjes! Om niet dik te worden bleek er veel en intensief gesport te moeten worden. Balend van zoveel naïviteit mijnerzijds heb ik me maar groot gehouden en braaf de hijgende zwetert uitgehangen. Want zeg nu zelf: chocola eten! De laag pure vlokken vanochtend was duimendik, tijd dus om mijn deel van de overeenkomst na te komen: fietsen op een warme herfst-zondag.

Ach herfst, wat ben je in de war: je zon staat te laag voor het echte zomer-gevoel, terwijl je het nog best warm kan laten zijn, maar de harde wind doet de wegen in de schaduw niet meer drogen omdat de lucht klam en vochtig is van de vele neerslag die je eerder liet vallen. Vandaag combineerde je 20+ graden met een windkracht 5 aan de kust. Bedankt daarvoor! Een ritje van 45km volle bak voelde zo  als er een van 90. Zo houden we nog eens tijd over voor andere dingen. Chocolaatje?

Tenslotte: de Wisselbokaal voor Sukkel van de Week gaat naar de motorrijder die op de Oosterschelde-dam al rijdend met zijn mobiel de Roompot-pijlers filmde. Wat een mongol, afpakken dat rijbewijs! Dat mieps achterop dat allemaal prima vond…

Oh, de telemetrie van het fiets-ritje vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *