Weet je nog wel oudje (klik)

Vooroorlogse Bedragen

2010… begint tegen het einde te lopen. En voordat de media tot vervelens toe dit decennium beginnen te herhalen, neem ik u alvast mee terug naar het begin ervan. Ik vond in het archief een schrijven van het ziekenfonds (weet u nog?) uit 1999. Terwijl wij trillend in de kelder zaten, bang voor de millenmium-bug, kwam de onheilstijding met daarin de mededeling dat de premie toch echt omhoog moest. En wel naar het astronomische bedrag van …

Weet je nog wel oudje?

w00t!? Hoeveel weinig? Al was het bedrag in pl€uro, dan is u daar vandaag de dag nog geen week voor verzekerd. Fuuuu… hoe hebben we het zover kunnen laten komen? Gelukkig hebben we de afgelopen jaar meegedaan aan diverse oorlogen. Bedragen in 2000 waren dus van voor de oorlog, dat zwakt het in de beleving nog wat af.

2 Comments

  1. Ha! ja, en een decennium daarvoor was de premie tussen de 20 en 25 florijnen per maand (heb die voorbladen bewaard). Dus 1990-2000 was al 35% stijging, maar 2000-2010 is de boel zo’n 750% in prijs gestegen met extra gratis overal te maken keuzes en eigen risico! Die moderne tijden van nu gaan wel erg rap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *